de toegift

over ons

Ik hoor iets…

Vanuit het niets doemt begin 2023 plotseling De Toegift op. De melancholische Zeeuwse klanken van het zelfgetitelde debuutalbum waaien met windkracht 10 over naar het vasteland van Nederland en België. 

Vanaf de eerste noten wordt de band geprezen in de pers; volgens 3voor12 gaf De Toegift de beste show van Noorderslag 2023 en het debuutalbum kreeg vijf sterren in Trouw.

Met eigenzinnige teksten en een frisse mix van indie, folk, en jazz is De Toegift een welkome toevoeging aan de huidige golf Nederlandstalige artiesten. Na een succesvolle voorjaarstoer stond de band op tientallen festivals waaronder Best Kept Secret, Concert at Sea, De Gentse Feesten en Into The Great Wide Open. In het najaar is de band nog op verschillende podia in Nederland en België te aanschouwen als ze met hun clubtoer de Lage Landen door gaan.

Inmiddels aangevuld met violist en dwarsfluitist, blijft De Toegift op zoek naar het experiment, wat ook te horen is op de remix EP ‘De vormen voelen vreemd’ die uitkwam in juni, waar de band samenwerkingen opzocht met onder andere Lucky Fonz III en gladde paling.

Maxim Ventulé - tekst / zang / piano / gitaar

Tom Gudde - gitaar / piano

Jorie Slagmolen - basgitaar 

Hester Julia Voddé - viool / sampler

Carmela Michailidi - dwarsfluit 

August Vervuurt - drums

Contact

[email protected]

Management

Lisa Moree & Etjen van der Vliet
[email protected]

Label / PR

Cedric Muyres - Snowstar Records
[email protected]

Boekingen

Roel Coppen - Friendly Fire
[email protected]

Website

The Webstronauts
https://webstronauts.com